Aktuálně

Domů   /   Výroční zasedání Evropské asociace národních obkladačských svazu – EUF v České republice

Výroční zasedání Evropské asociace národních obkladačských svazu – EUF v České republice

09. 07. 2019
Výroční zasedání Evropské asociace národních obkladačských svazu – EUF v České republice

Cech obkladačů ČR byl poctěn organizačním zajištěním výročního zasedání EUF, které se konalo ve dnech 27. – 29. 06. 2019 v Praze a v Plzni.

Toto výroční zasedání se koná jednou za 3 roky a mělo u nás několik nej.

Tím prvním je to, že to bylo v České republice a tím byla oceněna práva Cechu obkladačů ČR v rámci Evropy. Druhým bylo to, že to bylo volební zasedání.

Organizačně se významně podílel generální partner cechu RAKO

Program zasedání byl náročný

První den 27. 6. 2019 odpoledne bylo zasedání představenstva EUF, které bylo zaměřeno na program jednání a především na výběr kandidátů na nového prezidenta a víceprezidentů EUF na další volební období.

Po jednání následovala cesta na společnou večeři spojenou s projížďkou Prahy v historické tramvaji.

Druhý den 28.6. 2019 byl rozdělen do dvou částí

Členové představenstva dopoledne měli možnost navštívit nový provoz dlaždic S9 v Chlumčanech a pak již bylo zasedání EUF, které proběhlo v Plzni v sídle RAKO. Výročního zasedání se zúčastnil členové EUF představitelé národních obkladačských svazů ze Švýcarska, Německa, Anglie, Holandska, Belgie, Luxemburgu, Rakouska, Itálie, Španělska a České republiky. Významní hosté: Henkel – Ceresit -Stefan Tomaszewski, Buzon Pedestal International-Giovanni Tobio, EURO FEN-Werner Hagemann, Confindustria Ceramica-Valeria Sarti, FLORIM-Paolo Fiorini & Michele Mazziera, Montolit -Vincenzo Montoli & Matteo Casarte, Primaverde BV-Gertjan van Iersel a Universita Bologna,Centro Ceramica – prof.Maria Chiara Bignozzi.

V úvodu přivítal Roman Pommer, jako víceprezident Hospodářské komory  ČR a prezident Cechu obkladačů ČR všechny účastníky zasedání.

Na jeho vystoupení navazovalo představení firmy Lasselberger Ceramic – RAKO Petrem Machoněm, marketingovým ředitelem RAKO a víceprezidentem cechu.

Volby nového vedení proběhly podle plánu a novým prezidentem se stal Hans Körner z Německa, více prezidenty Silvio Boschian ze Švýcarska a Paolo Colombo z Itálie, generální sekretářem a zmocněncem pro vzdělávání se stal Andreas Furgler za Švýcarska. Technickou komisi povede Peter Goegenbeur z Belgie. Volby pro neznalého byly trochu překvapením, protože hlasování nebylo zcela přehledné. Šlo jen o formální potvrzení hlasování představenstva z předcházejícího dne, protože hlasovat mohli jen členové představenstva EUF.

Závěr zasedání byl věnován přednášce prof. Marie Bignozzi, která představila směry práce pracovní skupiny ISO – technické komise č. 186 pro keramiku a CEN – technické komise č. 67 pro keramiku, lepidla a obkládání při tvorbě revizí a nových norem.

Na úplný závěr pak byla prezentace hostitelského organizace, tj. našeho Cechu obkladačů ČR, kterou měl Jiří Pavlíček, víceprezident cechu.

Jednání se zúčastnili členové cechu Milan Hansík, Martin Lukeš a Tomáš Kalný.

Vedle oficiálního programu členů představenstva byl zajištěn program pro doprovod. Byla zajištěna komentovaná prohlídka Prahy. Bylo to náročné zejména k vysokým teplotám, ale povedlo se. Zde je nutné poděkovat Jaroslavu Kovářovi, řediteli cechu, který se v pátek postaral o doprovodný program.

Jaké bylo hodnocení účastníků? Až příliš dobré. Je pravdou, že organizačně vše vyšlo i včetně neplánované poruchy autobusu, ale také, že organizace byla bezchybná. Pro mnoho účastníků byla návštěva Prahy první návštěvou v České republice a měli jsme možnosti jim připravit program, na který asi nezapomíná.

Tako významná akce se povedla a ukázala náš cech ve velmi dobrém světle vůči ostatním v Evropě. To nám umožňuje mít dobré sebevědomí při plnění dalších úkolů v prosazování dobrého jména Cechu obkladačů ČR.